Dan Cruceru, blogger de parenting, a declarat, pentru GÂNDUL LIVE, că „am irosit un an de zile din educația copiilor noștri”, referindu-se la școala online, care, de fapt, nu s-a făcut.
„Sofia e în clasa a III-a, iar Dan Cristian e la creșă. El este la creșă, a fost o nemulțumire, nu am înțeles de ce creșele sunt deschise și școlile sunt închise. Nu se mai manifestă virusul la creșă?
Copiii de creșă nu poartă măști. Nu poți să-i înveți cu masca pe față. O poartă câteva minute, o dă la o parte. A fost o bazaconie, înțeleg că au probleme cu implementarea, creșele erau la consiliile județene, școlile la Ministerul Educației.
Ideea este așa: am irosit un an de zile din educația copiilor noștri. Hai să fim foarte serioși, școala online s-a făcut puțină spre deloc.
În cătune, să mă ierte Dumnezeu, numai școală online nu s-a făcut. Eu aplaud decizia de a deschide școlile. E nevoie de școală față în față, de informație de la profesor către elev. Cum vor implementa deciziile astea? Nah, ce să facem…
Sunt tot felul de excepții, despre care guvernanții vorbesc. Dacă ești în situația aia poți ține copilul acasă. Eu nu vreau deschiderea școlii neapărat pentru socializare, ci pentru predare. Copilul meu în online stă 8 ore pe zi în fața calculatorului, asta pentru că din cele 8 ore 3-4 sunt bruiaj pur. Nu asimilează informațiile.
Copilul s-a adaptat, dar eu simt ca părinte cât de greu asimilează noile informații. Și tot ce ține de evoluția ei academică este mult îngreunat.
Eu cred foarte mult în școală. Pe termen lung o carieră o poți obține doar prin școală. Un drum în viață.
Părinții pe pârtie nu au Covid? La supermarket nu e Covid? Ok, eu chiar cred că există legi care trebuie aplicate și părintele fără mască să ia amendă. Poliția Locală pe anumite școli se poate implica, poate controla eventualele aglomerări, dar școlile, scopul lor de a educa, trebuie deschise. PUNCT. Vedem ce se va întâmpla. Vor crește cazurile de Covid? Le închidem iar.
Profesorii ar trebui să gândească altfel. Menirea lor e să meargă la școală, să insufle cunoștințele. Dacă nu mergi la job, nu ești pregătit pentru meseria aia. Nu ai harul necesar. Decât să faci rău…mai bine nu faci”, a declarat bloggerul la GÂNDUL LIVE.